Een verhaal over innovatie

Een verhaal over innovatie

Een doos, een ventilator, een zijden kussensloop en een bezemsteel: zo is de eerste stofzuiger uit de geschiedenis ontstaan. Het idee dat deze simpele onderdelen transformeerde in een van de meest revolutionaire technologieën van de afgelopen eeuw kwam van James Spangler. Deze nachtwaker uit New Berlin in Ohio leed aan astma en was het zat om het stof uit de winkel waar hij werkte in te ademen. Hij octrooieerde de uitvinding en droomde ervan om te zorgen dat ieder huis in Amerika er een zou hebben. Hij had iemand nodig die in zijn project geloofde en de vaardigheden en middelen had om dit uit te voeren.

Hij besloot de eerste basisversie van zijn stofzuiger naar zijn nicht, Susan Hoover, te sturen en dit heeft hem een fortuin opgeleverd. Susan heeft hem een paar dagen thuis uitgeprobeerd en werd heel enthousiast. Zij liet de stofzuiger zien aan haar man, William Hoover, de eigenaar van een klein bedrijf dat lederwaren vervaardigde die hij verkocht in zijn winkel in New Berlin. Door de jarenlange ervaring met zijn klanten, was hij goed bekend met de markt. Als vooruitziend ondernemer voelde hij direct dat deze futuristische “stok” een enorm potentieel had. Hij kocht het octrooi, begon met de productie van stofzuigers en richtte een bedrijf met de naam The Hoover Company op. Dit was in 1908.

Hoover biedt vandaag al de standaard van morgen

Het bericht gaat de hele wereld over. In de daarop volgende decennia richt Hoover een nieuw bedrijf op in Londen en opent diverse vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en in Europa. Later breidt de aanwezigheid van Hoover zich uit tot in Azië en Afrika. Het is het begin van een grote groep, met een merk dat zich onderscheidt door voortdurend onderzoek naar oplossingen die op de trends vooruit kunnen lopen, met mooie, functionele en uiterst innovatieve huishoudelijke apparaten.

In 1926 is Hoover het eerste bedrijf dat een elektrische tapijtreiniger produceert. In 1936 octrooieert het de uitschuifbare buis, die wordt gebruikt bij alle moderne stofzuigers. In 1946 begint de productie van de sledestofzuiger. In 1948 breidt het bedrijf zich ook uit in andere sectoren, eerst de productie van wasmachines en daarna andere grote apparaten, voor het schoonmaken van het huis, koken en koelen. De Hoover-groep blijft groeien tot de jaren '80, toen de productie en de bedrijfsstructuur werd gereorganiseerd. 

Na een lange fase van fusies en overnames koopt Candy in 1995 Hoover European Appliances Group en daarmee de exclusieve gebruiksrechten van het merk Hoover in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Aziatische landen van de ex-Sovjet-Unie.

Passie voor ontwerp en technologie.

100 jaar Hoover

In 2008 vierde de Group de eerste eeuw van Hoover met een speciale reeks hoogwaardige producten op het gebied van innovatie, prestaties en details. Heel 2008 bevatten de producten en berichten van Hoover het logo “Celebrating 100 Years”: iets wat maar weinig merken kunnen zeggen.

Optimale prestaties op alle gebieden

De feestelijkheden voor de honderdste verjaardag zijn voorbij maar er worden nog altijd producten met hypermoderne technologieën op de markt gebracht. De onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten richten zich op voortreffelijke prestaties op alle gebieden.

Recordcapaciteit

Hoover heeft de standaardwasmachine met de grootste laadcapaciteit: 13 kg. Dit is de Dynamic Mega, de was-droogcombinatie met een wascapaciteit van 13 kg en een droogcapaciteit van 8 kg, de dubbele capaciteit van de gemiddelde was-droogcombinatie. Ook de ovens (maximaal 78 liter) en afwasmachines (maximaal 16 couverts) hebben een recordcapaciteit.

Energielabel 4 A voor stofzuigers

De sledestofzuigers van Hoover waren de eerste stofzuigers met energielabel 4 A, wat wijst op optimale energiezuinigheid, filterefficiëntie en zuigvermogen voor tapijt en harde vloeren en het laagste geluidsniveau. Dit resultaat wordt behaald dankzij de multi-cyclonische Airvolution™-technologie, die gebruikmaakt van de centrifugale kracht van veel kleine cyclonen die de lucht scheiden van het stof, dat onderin het stofreservoir wordt gedrukt om het filter niet te veel te belasten. In zakloze stofzuigers zorgt de PACT-technologie (Power Active Compression Technology) ervoor dat het stof wordt samengeperst tot een tiende van het volume. Op deze manier wordt er een klein blok gecreëerd, waardoor de verspreiding van het stof na opening van het reservoir zoveel mogelijk wordt beperkt.

Stille technologie

De beste prestaties hoeven niet noodzakelijkerwijs de luidste prestaties te zijn. De recentste technologieën die Hoover heeft ontwikkeld, zorgen ervoor dat met de laagste geluidsniveaus op de markt de beste resultaten kunnen worden behaald. Vooral kleine huishoudelijke apparaten hebben baat bij de Dynamic Silence-technologie, die vibraties vermindert, geluid absorbeert en de geluidsniveaus drastisch verlaagt. In het geval van de nieuwe A-Cubed Silence sledestofzuiger daalt het geluidsniveau tot 62 dB, wat betekent dat dit apparaat op ieder moment van de dag gebruikt kan worden zonder de buren te storen of de kinderen wakker te maken. Voor grotere apparaten heeft Hoover eerst de Silent Inverter-technologie en later de Perfect Silent Inverter uitgevonden. Wasmachines met Perfect Silent Inverter-motoren, zoals het Dynamic Mega-assortiment en het Dynamic Next-assortiment, produceren slechts 48 dB tijdens het wassen, ongeveer een derde van het geluid dat traditionele wasmachines produceren.

De nieuwe grens voor wasmachines

Digitale ontwikkeling: op afstand bestuurde apparaten

In het tijdperk van de smartphones en permanente internetverbindingen, loopt Hoover weer voorop met de lancering van een assortiment wasmachines, afwasmachines, koelkasten, ovens, afzuigkappen en kookplaten die met gebruik van de Hoover Wizard-app vanaf een mobiel apparaat kunnen worden aangezet, bestuurd en gecontroleerd. De One Fi-modellen hebben een wifi-verbinding en de One Touch-modellen hebben een NFC-verbinding.